Sexy outfit van Spaanse atleten garantie voor succes

“Ik ga naar de Olympische Spelen om hard te lopen en niet voor aap!” (Anoniem) De kledinglijn van de Spaanse atleten voor de Olympische Spelen is ontworpen door de Russische firma Bosco Sports. Zij hebben oude rood-gele hamer-en-sikkel Sovjet vlaggen verwerkt in de kledinglijn voor de Spaanse olympische sporters. Dat is nog eens recyclen! Of misschien zelfs een politieke hint voor het oplossen van de Spaanse crisis? Geef deze kleurencombinatie een retro-touch en het resultaat is de meest opwindende sportkleding sinds de te korte sportbroekjes uit de jaren ´80. Dat wordt lachen als de Spaanse carnavalsoptocht de arena betreedt voor de openingsceremonie.

De negatieve reacties zijn overweldigend: de kleding zou Spanje niet vertegenwoordigen – ouderwets, rood-geel en overal onderwerp van discussie? Klinkt mij uitermate Spaans in de oren.

Waar maken ze zich druk over? De meeste kledingstukken zijn zo saai als altijd, alleen het kekke polo-shirt, het kostuum voor de dames en het trainingspak voor heren zijn speciaal. Ik vind het wel wat hebben, eindelijk eens iets anders. Of in olympische termen: “Toppiejoppie!”:

Image

SPANJE: Links showt sporter Saul Craviotto trots zijn nieuwe kanokleren inclusief waterdichte tas voor zijn schoolboeken. Rechts drie even trotse paspoppen.

Wanneer je voor een land de kleding voor Olympische Spelen ontwerpt, dan weet je van tevoren dat je kritiek gaat krijgen. Dat is ingecalculeerd en zorgt voor de nodige publiciteit. Zolang je een atleet geen indianentooi op zet, kan je als ontwerper de kleding maken die je wilt. Een korte zoektocht leert dat in bijna elk land kritiek is op de kleding.

Image

VERENIGDE STATEN: Ordnung muss sein! De Amerikaanse Olympische propaganda in Leni Riefenstahl –stijl.

Een Amerikaans congreslid heeft al opgeroepen de hele serie te verbranden omdat Ralph Lauren de kleding in China heeft laten produceren. Ik tel drie blanken en één neger.

Image

NIEUW-ZEELAND:Wel nieuw, maar niet Zeelands genoeg.

De kleding van Nieuw Zeeland is ontworpen door een Tsjechische ontwerpster in dienst van een Nieuw-Zeelands bedrijf, dat bovendien de productie in andere landen heeft laten doen. Driewerf foei!

Image

CHINA: Oranje is de kleur van succes. Ook in China.

Image

ZUID-KOREA: Regelrecht van de Gay Pride: de Koreaanse padvinders spelen stewardessje.

Het zeuren op de nationale kleding hoort gewoon bij de voorpret voor de Spelen. De gewaagde Spaanse kleding is inmiddels een verkoopsucces in Londen. Veel reden tot klagen hebben ze in Spanje ook niet. Als je weet dat Bosco Sports ook de kleren van Rusland en Oekraïne heeft ontworpen, realiseer je je dat het veel erger had kunnen zijn. Vraag het deze Oekraiense dame, ik moet nog zien hoever ze zo een kogel gaat slingeren!

Image

OEKRAINE: De Oekraiense afvaardiging ging voor haar outfit naar het Waterlooplein.

Image

MAROKKO: Hij vond de kleren top, maar toen hij de dames zag besloot Badr Hari de Spelen aan zich voorbij te laten gaan.

Het enige land waar niet gezeurd wordt is Nederland. Wij staan nu al met 1-0 voor:

Image

THE NETHERLANDS: Koud biertje?

Het meest tragische geval komt dit jaar uit Egypte. Wegens geldgebrek besloot het Egyptisch Olympisch Comité hun team te kleden in namaak merkkleding uit China. Volgens de voorzitter van de bond zie je het verschil nauwelijks. Foto´s?

Image

Lelijk of mooi, nep of echt, wat maakt het allemaal uit? Wie denkt nog aan kleren wanneer straks de medailles en wereldrecords binnenstromen? Er heeft nog nooit een team slechter gepresteerd door een lelijk shirtje. Integendeel: Zo lelijk als het shirt van het Nederlands Elftal op het EK van 1988 in Duitsland wordt het nooit. En toen wonnen we wél.

Image

“Wat een lelijk shirt!” Dachten we met zijn allen toen Van Basten die bal er in één keer inroste.

Advertenties

Eén reactie

  1. DM

    jejeje, inderdaad Spanje loopt er ‘lekker’ bij.. Nou vind ik toch dat ze zo wie zo geen smaak hebben hier.. maar goed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: