We zijn met zijn allen helemaal gek geworden: Mobiele Eenheid ingezet bij lancering iPhone-5 in Madrid

De iPhone-5 is uitgekomen, ook in Spanje, en dat zullen we weten. Werd het nieuws de afgelopen dagen beheerst door “25S” (25 september): de massale omsingeling van het parlement door woedende burgers en de gebruikelijke gewelddadige overreactie tegen diezelfde burgers door de Spaanse ME (Guardia Civíl), nu is het de iPhone. En de iPhone is hot. En duur.

Apple-fans juichen wanneer de nieuwste iPhones onder begeleiding van de speciale Apple security advisors worden afgeleverd bij de Apple Store.


“Het was geweldig. Hier de nacht doorbrengen is een fantastische ervaring want de telefoon is de moeite waard” Verklaart Kay Kühne, die als eerste zijn hand op een nieuwe iPhone heeft weten te leggen.

Overenthousiaste klanten worden door Apple´s security advisors vriendelijk tot rust gemaand.


Bar-eigenaar Alberto Casillas werd een nationale held toen hij het opnam voor degenen die een hele nacht in de rij lagen om een telefoontje te kopen. “Die arme mensen liggen de hele nacht buiten! Als ik mijn klanten zo behandelde kon ik de toko wel sluiten!”

De vreedzame lancering van de iPhone toont aan dat massa-evenementen ook vreedzaam kunnen verlopen zolang mensen maar een beetje respect voor elkaar tonen. Laat het een les zijn voor al degenen die op 25 september voor het parlement demonstreerden tegen de bezuingingen van de regering Rajoy en er daar een grote bende van maakten!

25S: De omsingeling van het parlement


De bekende televisiepresentator Ramón García voelt zich zichtbaar geïntimideerd door aggressieve omstanders wanneer hij voor Telecinco verslag doet van wat zou uitlopen op de omsingeling van het Spaanse parlement.

Buiten het bereik van de ME deelt de middenstand gratis broodjes uit, uit solidariteit met de dappere, vastberaden manifestanten van 25S.

Afgetakelde protestanten doen verslag van onredelijk geweld door de ME.

Halfvolle melk

We zijn met zijn allen helemaal gek geworden! 400 mensen die de hele nacht in de rij zitten te wachten om als een van de eersten een iPhone te kopen. De eerder aangehaalde Kay Kühne verklaart dat het de moeite waard is want het is een hele goede telefoon. Ammehoela! Die telefoon is morgen en overmorgen nog net zo goed. Je gaat toch ook niet ´s nachts voor de supermarkt liggen om een goed pak melk te kopen? Hoewel, als er een Apple logo op dat pak melk zou staan in plaats van Leche Pascual ben ik er van overtuigd dat er malloten als Kay zijn die graag de hele nacht op een matje voor de Mercadona doorbrengen om als eerste hun litertje halfvolle melk te mogen kopen. “Het was geweldig. Hier de nacht doorbrengen is een fantastische ervaring want de halfvolle melk is de moeite waard” Dan hoop ik dat het die nacht heel hard regent. En dat de visvrouw, de vakkenvuller en de kassajuffrouw de verregende zielepieten maar met applaus ontvangen wanneer ze als eerste klanten de winkel binnenkomen.

Waar moeten we ons meer zorgen om maken: dat een land zo ver afglijdt in een economische en politieke crisis dat zijn eigen burgers het democratisch gekozen parlement omsingelen of dat honderden mensen de hele nacht in de rij gaan staan om als eerste een telefoontje te mogen kopen? Die mensen zijn toch niet goed bij hun hoofd? Zowel de omsingeling van het parlement als de rij voor de Apple Store zijn het gevolg van een crisis, maar de tweede stemt mij nog somberder dan de eerste. Als je dan toch de ME inzet zou ik die eens ´s nachts langs de Apple Store sturen. Daar hebben ze veel meer behoefte aan een opvoedkundig pak slaag dan op het plein voor het parlement.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: