Hobby´s & Verslavingen op een Spaans toilet

Mijn werk is gevestigd in een typisch moden kantoorpand in Barcelona. Buiten maken toeristen foto´s van het flashy design, het gebouw komt zelfs voor in een hippe Nederlandse tv- reclame. Humor hebben ze wel bij “De opleider van werkend Nederland” om hun spotje in Spanje op te nemen.

Bij de moderne buitenkant hoort een functionele binnenkant die zo leeg, sfeerloos en goedkoop mogelijk is. Dit praktisch minimalisme zie je terug in plafonds van witgeverfde luchtroosters, muren van stukjes karton die met een hand om te duwen zijn en toiletten die direct afkomstig lijken van een tienercamping in Lloret de Mar. We hoeven nog net niet onze eigen wc-rol mee te nemen. Het ene toilet wordt van het andere gescheiden door een stukje luxe bordkarton dat begint op 20 cm hoogte en ophoudt op 2m, nog ruim onder het plafond. Elk wc-geluidje is voor iedere collega perfect hoorbaar en de makkelijk schoon te houden vloer is een spiegel waarin je buurman tot in detail in beeld is. Alleen heeft niet iedereen dat door.

Op deze manier heb ik ongewild bij mijn collega´s een aantal vaste wc-hobby´s en verslavingen ontdekt.

App-en

In Nederlandse huizen tref je op de wc vaak een gezellige verzameling poep-en-plas-lektuur aan. Sinds kort heeft mijn werkgever een kast voor het uitwisselen van boekjes, maar het is niet de bedoeling die mee te nemen tijdens het draaien van een Zeeuwse bolus. Zonder boek is de oplossing de smartphone. Niet om te bellen natuurlijk want met de onmiskenbare wc-galm weet je gespreks partner meteen dat je hem te woord staat met de broek op de enkels en een ingespannen frons op het voorhoofd. Kan niet de bedoeling zijn. De werk-wc is juist opvallend stil, alsof iedereen druk bezig is zijn aanwezigheid te ontkennen. Ikzelf neem ondertussen stilletjes het laatste Nederlandse nieuws door op de Teletekst-app.

Roken

De hardcore rokers komen de wc binnenlopen met een onaangestoken sigaret tussen de lippen. Ze doen eerst rustig hun behoefte, wassen hun handen, wachten in de hal oneindig op de lift die nooit komt, waarna ze minuten later voor de ingang van het gebouw de fik steken in hun inmiddels doorweekte sigaret. De verslaving moet wel erg sterk zijn als je in de wc je sigaret uitgebreid blootstelt aan de lucht van walmende excrementen van je collega´s en je die sigaret daarna als een soort gerookte zalm vrolijk opconsumeert.

Rukken

Noem me naïef, maar de eerste keer dat ik in de weerspiegeling op de vloer een collega uitgebreid zag masturberen was ik geschokt en verbaasd. Tegenwoordig is het spotten van rukkers een hobby op zich geworden. Zo wordt er toch nog iets afgescheiden in Catalonië.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: