De nep-Berlusconi en de Spaanse Miss

“Wat Silvio kan, kan ik ook!” Dacht José Ramón Bauzá, president van de Spaanse Balearen, terwijl hij zijn lelijke secretaresse Elvira Bonnail Martín de laan uitstuurde (ze zijn ze nog wel vrienden hoor ...op Facebook). Bauzá werd in 2011 gekozen als president van de Balearen (de eilanden Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera) en is omstreden wegens belangenverstrengeling, zoals iedereen binnen de Partido Popular inmiddels omstreden is, en besloot daarom het afgelopen weekend dat het tijd was voor een verandering: hij was toe aan een goede secretaresse.

bauza poster

Hij belde 6529XXX12 (+34 ervoor als je van buiten Spanje belt) en maakte de werkloze 25-jarige ex-Miss Balearen Verónica Hernández Rodríguez in één klap hoofd van zijn secretariaat. Mevrouw Hernández is een intellectueel zwaargewicht die twee loodzware masterstudies heeft afgerond (journalistiek en audiovisuele communicatie) en kan bogen op enige journalistieke ervaring, al heeft ze het nergens langer dan een jaar volgehouden. Dat haar studie- of werkervaringen in de verste verte niets te maken hebben met haar nieuwe topfunctie van 50.000€ per jaar, betaald door de bijna failliete Spaanse staat (en dus door Europa) is slechts een onbelangrijk detail.

Wat moet je kunnen voor zo´n belangrijke baan?

Wie is deze nieuwe groeibriljant aan het Spaanse politieke firmament en op welke Bunga-Bunga heeft Bauzá haar leren kennen? Wanneer iemand door vriendjespolitiek aan een baantje geholpen wordt, wordt altijd beweerd dat het de beste kandidaat was, zonder dat je dat kunt controleren. Het leuke is dat dat nu wel kan want mevrouw Hernández heeft in haar wijsheid al haar gegevens online staan. -Had, want inmiddels heeft ze er een wachtwoordje voor gezet. Grote meid!  

59331210495862207122304

De nieuwe secretaresse van de president is niet mis.

Op mevrouw Hernández’  CV (de link werkt niet meer, dus even hier klikken: CV_V.HERNANDEZ2012 ) prijken (behalve haar adres, telefoonnumer -ik heb haar meteen aan mijn What´s app contacten toegevoegd- en haar e-mail-adres) een paar radio- en televisiebaantjes, zoals verwacht kan worden van een Miss. Ook vermeldt ze een hoog niveau Engels en Duits te hebben maar de ervaring leert dat wanneer een Spanjaard zegt een taal te spreken, je met hem geen fatsoenlijk gesprek kunt voeren. Op haar “professional blog” (volgens haar CV) krijgen we een voorproefje van haar indrukwekkende Engels. Ik raad echt een bezoekje aan haar blog aan want je lacht je slap:

blog english

Slecht leesbaar? De mooie lichtgrijs op de gerustellend witte achtergrond doet het ergste vrezen over haar jaartje als Erasmusstudente design aan de Universiteit van München. Geniet ook van dit geweldige artikel:

mom asks his son

Opvallend is dat ze in dit artikel dat ze drie weken geleden geschreven heeft, nog schrijft over haar voornemen om koste-wat-het-kost journalist te worden. Wel een opvallende carriëre-move dan ineens naar hoofd van een secretariaat!

journalist jobless

We hebben hier duidelijk te maken met een Über-secretaresse van internationaal kaliber:

blog deutsch

En natuurlijk hetzelfde diepzinnige artikel:

mutter und sohn

Hoe vooruitstrevend, een zoon die journaliste wil worden! Hoe durft ze een hoog niveau Engels en Duits te claimen? Het antwoord is simpel: in Spanje spreekt niemand zijn talen dus kom je met zulke leugens weg en bovendien: met Google Translate spreken we allemaal een hoog niveau Engels, Duits, Chinees of wat dan ook.

Mevrouw Hernández twittert

We maken graag nader kennis met de nieuwe secretaresse van de president via haar Twitter account. Op 5 april 2013 kondigt ze aan aan een nieuw blog te beginnen en het constant te blijven verbeteren:

new blog

Drie weken later kan al haar werk op de vuilnisbelt en begint ze opnieuw met een “beter” blog. Sindsdien heeft ze twee armetierige artikeltjes geschreven, waaronder dat van “de moeder en zijn zoon”. Als ze dit niveau vasthoudt in haar nieuwe functie moet het allemaal goedkomen.
aankondigin blog

Je zou verwachten dat iemand met de capaciteiten om hoofd van het secretariaat van een president te worden, overal werk kan vinden. Blijkbaar niet, want ze was al een tijdje wanhopig op zoek naar werk….

chollo

Ze bieden een freelance contract voor 500€ per maand. Om in aanmerking te komen moet ik 256€ per maand betalen om zelfstandige te zijn.

emigrar

Steeds meer jongeren emigreren… ik denk dat het spoedig mijn beurt is!

…en ineens viel er een job uit de lucht van 50.000€ per jaar. Wie haar tweets leest ziet hier niet de typische nietsontziende egotripper die je verwacht wanneer het om vriendjespolitiek gaat. Ze geeft zelfs meerdere keren te kennen dat ze tègen corruptie is:

poder

Absoluut, van macht wordt je corrupt. Het is genoeg!

politicos corruptos

Het werd tijd dat die corrupte politici die denken dat ze in een andere Liga spelen, veroordeeld werden

In andere tweets refereert ze aan televisieprogramma´s van de linkse zender La Sexta (Salvados, El Intermedio), één van de grootste luizen in de pels van de PP. Dus ze kijkt linkse televisie, is tegen corruptie en krijgt een baan aangeboden van de PP?

Wat is er gebeurd?

Wanneer ik over de eerste indruk heenstap “weer een domme meid die zich omhooggeneukt heeft” moet ik zeggen dat Verónica Hernández op geen enkele manier de indruk wekt een meisje te zijn dat gepland heeft mee te liften op de vriendjespolitiek van de Partido Popular. Waarom kreeg ze dan toch deze baan aangeboden? Toen ze hem kreeg aangeboden kon ze hem moeilijk weigeren want het verschil tussen uitzichtloos werkloos zijn in Spanje en haar nieuwe baan is 50.000€ per jaar.

Wat is er gebeurd sinds ze op haar blog aangaf te zullen blijven vechten om journaliste te worden? Ik kan zeuren over haar blog dat nergens op lijkt en haar belachelijk maken omdat ze te hoog opgeeft over haar talenkennis (ze moet toch iets om een baan te vinden) maar kan ik haar recht in de ogen kijken en kwalijk nemen dat ze deze buitenkans heeft gegrepen?

Veronica-Hernandez-miss-Illes-_54374104326_54028874188_960_639

Natuurlijk, het is begrijpelijk dat alle aandacht zich op deze mooie dame richt, maar wie hier iets kwalijk te nemen is, is president Bauzá. De gelukkig getrouwde nep-Berlusconi van Mallorca misbruikt zijn positie om een Miss aan een baan te helpen waar ze niet voor is gekwalificeerd. Zullen we ooit weten waarom? Misschien moet ik Verónica eens what´s appen

Advertenties

Eén reactie

  1. Lode Van de Maele

    ah Hinko, met zo’n secretaresse ga je toch elke dag goedgemutst naar het werk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: